Corona update 08/05: Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor jagers, voorjagers en wildbeheereenheden?

Deze week maakte onze regering nieuwe maatregelen rond corona bekend. Wat betekent dat voor jagers, voorjagers en wildbeheereenheden? De Jagersvereniging zet alles op een rij.

Buitenactiviteiten

Vanaf 11 mei mogen georganiseerde (sport)activiteiten weer plaatsvinden in de buitenlucht. Dat betekent dat jagers en voorjagers weer in grotere groepen buiten bezig kunnen zijn met bijvoorbeeld jachthondentrainingen of beheer en schadebestrijding. Ook tellingen en veldwerkzaamheden zoals biotoopverbetering met meerdere mensen kunnen weer plaatsvinden. Daarbij moet u wel onderling 1,5 meter afstand houden. Daar wordt op toegezien en op gehandhaafd. Let wel: jachthondentrainingen zijn mogelijk mits anders besloten door gemeente/veiligheidsregio. 

Wedstrijden

Wedstrijden zijn in elk geval tot 1 september niet toegestaan. Vorige week maakte Orweja bekend dat alle jachthondenproeven (SJP’s en MAP’s) en de Nimrod voor 2020 zijn afgelast. Er is nog niet besloten wat er met de veldwedstrijden voor jachthonden gaat gebeuren.

Vergaderingen

Samenkomsten blijven verboden, maar er is wel een aantal uitzonderingen. Wettelijk verplichte vergaderingen tot 100 personen mogen wel. Dit betekent dat leden(raad)vergaderingen, bestuurs- en commissievergaderingen van verenigingen (inclusief de wildbeheereenheden) waar leden zelf bij aanwezig zijn, dus weer kunnen plaatsvinden. De aanwezigen moeten daarbij 1,5 meter afstand houden.  De organisatie moet dus ook zorgen dat de mensen voldoende afstand tot elkaar kunnen houden.

Onze regering heeft een speciale, tijdelijke wet gemaakt waarmee het mogelijk is om Algemene Ledenvergadering met vier maanden uit te stellen of om te zetten naar een digitale Ledenvergadering. De Jagersvereniging stuurt hierover de bestuurders van wildbeheereenheden een aparte mail met meer informatie.

Evenementen

Evenementen blijven voorlopig verboden. Dus speciale lustrumdagen van de WBE of publieksevenementen die uw WBE organiseert, kunnen nu niet plaatsvinden.

Let op: de gegeven informatie gaat alléén over Nederland

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven

Bron: Jagersvereniging Nieuwsbrief

image_pdfimage_print
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.