Eindrapport Commissie Wet wapens en munitie – ” Ringen rond de roos ” -aangeboden aan minister van Veiligheid en Justitie

De commissie Wet Wapens en Munitie (WWM) heeft vandaag haar adviesrapport Eindrapport Commissie Wet wapens en munitie- ‘Ringen rond de roos’ aangeboden aan minister van Veiligheid en Justitie Yeşilgöz-Zegerius. In het rapport is een aantal adviezen opgenomen om de Wet wapens en munitie te vereenvoudigen, zoals het verlengen van de geldigheidsduur van de jachtakte naar vijf jaar en het definitief afschaffen van de e-screener. Als het aan de commissie ligt, worden de eerste aanpassingen in de wet op korte termijn doorgevoerd.

De vijftien leden van commissie WWM, onder voorzitterschap van Chris van Dam, vertegenwoordigden diverse partijen uit het veld. Rob Boom namens de NOJG en Jeroen Hoefnagels, jurist bij de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging waren namens de Jagersverenigingen benoemd in deze commissie. De afgelopen tien maanden hebben de commissieleden de problemen met betrekking tot de Wet Wapens en Munitie geïnventariseerd en een advies geformuleerd hoe de onderliggende regelgeving van de Wet wapens en munitie te moderniseren.

Voor jachtaktehouders zijn er enkele aanpassingsvoorstellen relevant:

  • verlenging geldigheidsduur jachtakte naar 5 jaar
  • vereenvoudig de wapenvergunning
  • stop definitief met de e-screener
  • stel het lidmaatschap bij een erkende koepel aangesloten vereniging verplicht
  • legaliseer het gebruik van geluiddempers

De lobbyist Rob Boom en de Jeroen Hoefnagels hebben namens de NOJG en Jagersvereniging,  deelgenomen aan deze commissie. We zijn tevreden over de geformuleerde adviezen, en hopen dat de eerste wijzigingen op korte termijn worden doorgevoerd. We houden u uiteraard op de hoogte!

Zie het onderstaand rapport met de aanbevelingen: Downloaden eindrapport Commissie WWM – Ringen rond de roos

Print Friendly, PDF & Email
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.