BIJ12 online portaal – afhandelen van faunaschade

Sinds november 2019 heeft BIJ12 een online portaal voor het afhandelen van tegemoetkomingsaanvragen in faunaschade: www.mijnfaunazakenbij12.nl Hiermee is de afhandeling van de aanvragen volledig gedigitaliseerd. Om grondgebruikers en agrariërs te helpen bij de registratie en het gebruik van MijnFaunazaken zijn er een aantal instructievideo’s gemaakt. In deze video’s zijn alle benodigde stappen uitgelegd met het doel om gebruikers te ondersteunen bij hun aanmelding.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [7.08 MB]

 

Registeren en inloggen

Grondgebruikers moeten zich eenmalig registreren als gebruiker in MijnFaunazaken met hun KVK-nummer (Geen KVK? Lees hier meer). . Na registratie heeft de grondgebruiker toegang tot alle correspondentie, dossiers, aanvragen en (indien van toepassing) meldingen van automatische taxaties. Bekijk hieronder de instructievideo:

https://www.youtube.com/watch?v=SPtmmeB0yOs&t

Percelen registeren via RVO

Percelen hoeven niet meer ingetekend te worden, maar worden via een koppeling met RVO ingeladen in het portaal. Daarom vraagt BIJ12 grondgebruikers  om hun percelen te registeren in MijnFaunazaken. BIJ12 beschikt dan over de meest actuele bedrijfssituatie van de gebruikers. Op basis daarvan kan de taxateur een inventarisatie maken van de schade.

https://www.youtube.com/watch?v=1Hjt2QAG36A&t

https://www.youtube.com/watch?v=1Hjt2QAG36A&t

Indienen tegemoetkomingsaanvraag in faunaschade

In onderstaande instructievideo leggen we uit hoe grondgebruikers een tegemoetkoming in faunaschade kan indienen. Een aanvrager heeft in MijnFaunazaken op elk gewenst moment inzicht in de voortgang van een tegemoetkomingsaanvraag.

https://www.youtube.com/watch?v=O9lhni72N4o&t

Instructiedocumenten

Voor grondgebruikers die meer hulp nodig hebben zijn ook instructiedocumenten in PDF-formaat beschikbaar:

Achtergrondinformatie

BIJ12 handelt jaarlijks namens de provincies ruim 5.000 aanvragen voor een tegemoetkoming in faunaschade af. Tijdens de ontwikkeling van MijnFaunazaken zijn de wensen en inzichten van grondgebruikers als input meegenomen.

Hulp nodig?

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over uw account of de registratie? Neem dan contact met BIJ12 op.

Telefoon: 085 – 4862222
E-mail: info@mijnfaunazakenbij12.nl

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.