Groene Brigade heeft nu een 2e boot

ROERMOND – De Groene Brigade van de Provincie Limburg beschikt vanaf vandaag over een tweede boot: de TinnSilver 700, met een buitenboordmotor van 200Pk. Deze aluminium kajuitboot van Limburgse makelij is gemaakt in samenwerking met botenbouwer Tinnemans en Zn BV uit Maasbracht. Vandaag is de TinnSilver 700 officieel gedoopt en te water gelaten door gedeputeerde Erik Koppe (Handhaving). 

Schermafbeelding 2015-02-26 om 18.36.05De Groene Brigade beschikt al over een open speedboot die alleen tijdens de zomermaanden kan worden ingezet. ,,Met behulp van deze nieuwe, snelle boot kan onze Groene Brigade beter optreden tegen bijvoorbeeld gevallen van visstroperij in de wintermaanden”, zegt gedeputeerde Erik Koppe. ,,Er kan nu het hele jaar door worden gesurveilleerd, dus ook onder slechtere weersomstandigheden en buiten het watersportseizoen. De aanschaf van deze boot is een grote aanwinst voor onze handhavers.”

Tijdens het zomerseizoen is de nieuwe boot vooral te vinden op de drukke Maasplassen. De nieuwe, zeven meter lange, boot is snel in de gehele provincie inzetbaar met behulp van een aangepaste boottrailer. De ligplaats van de TinnSilver wordt Roermond; de ligplaats van de open speedboot wordt het Leukermeer te Bergen. Onlangs stond de boot als promotiemodel op de internationale botenbeurs ‘Boot 2015’ in Düsseldorf.

Groene Brigade

De Groene Brigade van de Provincie Limburg telt zes medewerkers, waarvan enkele met vaarbewijs en de nodige nautische ervaring. Ze richt zich op handhaving van natuurwetgeving op- en langs het water zoals bijvoorbeeld de Visserijwet, de flora- en faunawet en het Binnenvaart Politiereglement.

De Groene Brigade werkt in samenwerkingsverbanden met externe partners en bevordert de leefbaarheid en veiligheid op en aan het water door gezamenlijk handhavend op te treden. De brigade ziet vooral toe op de kwaliteit en leefbaarheid in het buitengebied. De pakkans in het buitengebied bij overtredingen is groter omdat de Groene Brigade dag en nacht actief is. De aandachtspunten richten zich onder andere op afvaldumping, flora en faunawet, stroperij en visserijwet -en regelgeving. De brigade is het aanspreekpunt voor burgers, lokale overheid, terreinbeheerders en grondgebruikers.

Print Friendly, PDF & Email

Reageren is niet mogelijk