Heeft u een teek opgelopen? Dan bent u nodig!

shutterstock_281155691

Innatoss Laboratories uit Oss werkt aan een nieuwe test voor de ziekte van Lyme, die sneller werkt dan huidige methoden. Om te bewijzen dat de test werkt, worden er in heel Nederland mensen gezocht die recent een teek hebben opgelopen. Bent of kent u zo iemand? Meldt u dan en werk mee aan verbetering van de diagnostiek.

Jaarlijks vinden er in Nederland meer dan een miljoen tekenbeten plaats. Zo’n twintigduizend Nederlanders lopen daarbij de ziekte van Lyme op. De oorzaak is een infectie met de Borrelia bacterie, die teken bij zich kunnen dragen. In een vroeg stadium is de ziekte is het best te behandelen. Maar gevoelige diagnostische testen in dit stadium ontbreken nog.

Voor betere diagnostiek

Innatoss Laboratories ontwikkelt een test die binnen 4 weken na een tekenbeet laat zien of iemand geïnfecteerd is. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een methode die kijkt naar de reactie van je bloedcellen. De cellulaire methode wordt in dit onderzoek vergeleken met de huidige diagnostiek, het meten van antistoffen. Deze stoffen komen bij de ziekte van Lyme vaak pas laat op. De bloedcellen reageren eerder en kunnen daarom mogelijk goed gebruikt worden in een vroege test.

Wie kan meedoen?

  • Mensen die minder dan 10 dagen geleden zijn gebeten door een teek
  • Mensen die sinds maximaal 2 weken de kenmerkende rode ring hebben.

Wat wordt er gevraagd?

In dit onderzoek willen we de afweerreacties in het bloed meten. De reacties binnen 2 weken na de tekenbeet worden vergeleken met die van 4 en 12 weken na de beet. Daarvoor zijn 3 bloedafnames nodig. We meten de reactie van de geheugencellen én de aanwezige antistoffen. Daarnaast wordt met korte vragenlijsten gekeken naar bepaalde ziekteverschijnselen.

Een teek opgelopen? Doe mee!

Bij deelname wordt er dus uitgebreid onderzoek gedaan naar de ziekte van Lyme. Als een infectie heeft opgelopen, is de kans dus groot dat het in deze studie aan het licht. Dus heeft u of iemand in uw omgeving een teek opgelopen? Meldt u dan aan via de website of het nummer 0412 -700530!

Website: http://www.innatoss.com/onderzoek/studie-ixodes

Doe mee met onze crowdfunding campagne “LYMEFIGHTERS gezocht” en versnel de ontwikkeling van een betere Lyme test!

intapen laboratorium

 

 

Molenweg 79 – RE 2428, 5349 AC Oss, The Netherlands

Visiting address: Molenstraat 110, 5342 CC Oss (Pivot Park, Room RE 2428)

Mobile:  +31 637353787

maarten.vanderzanden@innatoss.com | www.innatoss.com | Innatoss on Linkedin

Print Friendly, PDF & Email

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.