Kalkmoeras in Susteren wordt toch aangelegd

Er wordt toch een 7 hectare groot kalkmoeras aangelegd als onderdeel van de herinrichting van de beek Middelsgraaf in Susteren. Dat blijkt uit een brief van de provincie Limburg aan het waterschap Limburg. Daarin zegt de provincie zich te houden aan de gemaakte afspraken en dus ook aan de realisatie van een kalkmoeras. Dat is een moeras dat gevoed wordt met kalkrijk grondwater en komt niet veel voor in Nederland.

Eind vorig jaar was er veel onduidelijkheid over ontstaan. Natuurorganisatie Groene Taille uit Susteren beschuldigde toen ex-gedeputeerde Patrick van der Broeck er van eenzijdig te hebben besloten dat kalkmoeras niet aan te leggen. Ook de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten en 50 Plus bij het waterschap wilden opheldering over de gang van zaken. Maar antwoorden van de provincie op vragen hierover maakten niet veel duidelijk.

De brief van de provincie aan het waterschap is wel duidelijk. De provincie heeft conform nieuwe inzichten besloten om te kiezen voor een sobere inrichting van het gebied. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het opknippen van het project waarvan het waterdeel inmiddels klaar is. En ten aanzien van het natuurdeel wil de provincie zich houden aan de gemaakte afspraken.

bron: 1Limburg, 27/01/17

Print Friendly, PDF & Email

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.