LLTB wil aandacht voor nulstand wilde zwijnen

 

Terwijl de aandacht in de media vooral uitging naar het afschieten van de wilde zwijnen die in Nederweert uit het water waren gehaald, heeft de LLTB zich ingezet om de risico’s van wilde zwijnen in de vrije natuur onder de aandacht te brengen. Het voorval in Nederweert toont volgens de LLTB pijnlijk aan dat er groot probleem is omdat de nulstand niet wordt gehandhaafd.

“Onlangs viel de eerste verkeersdode door een aanrijding met een wilde zwijn. Nogal vreemd, dat dit veel minder ophef heeft veroorzaakt dan het voor het oog van de camera doorschieten van de drie wilde zwijnen”, aldus LLTB-bestuurder Pieter van Melick.

“Voor ons staat de nulstand niet ter discussie en moeten alle wettelijke mogelijkheden worden benut om wilde zwijnen buiten de Meinweg te weren. Dit kan alleen als agrariërs, grondeigenaren, terreinbeheerders, provincie en jagers hierin samenwerken. De Faunabeheereenheid (FBE) Limburg is de aangewezen instantie om dit te coördineren”, aldus van Melick. De LLTB zal de FBE vragen zo spoedig mogelijk dit overleg op te pakken.

bron: LLTB, 16/09/14

via GroeneRuimte Nieuws: LLTB wil aandacht voor nulstand wilde zwijnen.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.