Natuurmonumenten start nieuwe achterbanraadpleging

Ijzerenbos-panorama-IJsstraat.jpgOp 28 augustus reizen boswachters van Natuurmonumenten in de trein tussen Den Haag Centraal en Groningen. Hiermee lanceert Natuurmonumenten de ‘grote natuur enquête’, een landelijke achterbanraadpleging over natuurbeleving. Treinreizigers kunnen in discussie gaan met boswachters over de natuur en het landschap. Het traject gaat door de polder, het boerenland, bos, natuur- en heidegebieden, langs rivieren en landgoederen. 

In Nederland maakt natuur 15% uit van het landschap. De natuur staat onder druk. De soortenrijkdom holt achteruit en natuurgebieden zijn te klein of versnipperd. Het gebruik van natuur door mensen heeft effect op de diversiteit aan dieren en planten, de rust en de stilte. Daarom gaat Natuurmonumenten leden en achterban vanaf 28 augustus opnieuw raadplegen.

Door middel van een landelijke enquête voor volwassenen en kinderen, debatten in alle provincies, gesprekken in natuurgebieden en in de trein gaat de natuurorganisatie in gesprek met mensen. De raadpleging geeft de organisatie inzicht in de wensen en ideeën van de achterban. Met de uitkomsten van de raadpleging kan zij haar beleid op recreatie en natuurbescherming vormgeven. Op donderdag 28 augustus gaat een enquête online. De uitkomsten worden eind november bekendgemaakt.

bron: Natuurmonumenten, 15/08/14

Print Friendly, PDF & Email

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.