De faunabeheerder gemeente Echt-Susteren en Sittard-Geleen
Staatsbosbeheer alsnog eigenaar van natuurgebied Meerlebroek

Staatsbosbeheer alsnog eigenaar van natuurgebied Meerlebroek

Geplaatst: 04/08/2020 


Het natuurgebied Meerlebroek aan de oostkant van Beesel aan de grens met Duitsland is eind jaren negentig al aangelegd als natuurcompensatie voor de A73. Maar de bijbehorende grondtransacties hebben pas onlangs plaatsgevonden. Staatsbosbeheer is nu alsnog als eigenaar van het Limburgse natuurgebied.

Bij de ontwikkeling van het natuurgebied heeft de provincie Limburg aangegeven dat het een leefgebied zou worden voor wilde zwijnen. Het wildraster dat op de Nederlandse grens was geplaatst om de wilde zwijnen tegen te houden, zou 500 meter worden verplaatst om ruimte voor het leefgebied te creëren. De provincie Limburg zou het raster gaan onderhouden, maar dat is nooit goed georganiseerd.

In de praktijk betekende dit dat het wildraster veel gebreken kende. Er kwamen gaten in het raster en poorten bleven regelmatig bleven staan. Dit leidde tot een toenemende druk van wilde zwijnen in het gebied. Nu is er met Staatsbosbeheer één eigenaar voor het gebied, maar dit proces heeft bijna 20 jaar geduurd. bron: LLTB, 24/07/2020

Print Friendly, PDF & Email