Update Afrikaanse Varkens Pest Duitsland 01-10-2020

Het Friedrich Loeffler Instituut (FLI) bevestigt vandaag nog twee gevallen van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in Brandenburg. In totaal zijn er nu 40 bevestigde gevallen van AVP.

 

Status 01.10. 2020: Twee nieuwe gevallen in de wijk Spree-Neisse

Het federale ministerie van Voedsel en Landbouw (BMEL) deelt mee dat het vermoeden van Afrikaanse varkenspest ( AVP ) is bevestigd bij twee andere wilde zwijnen in Brandenburg . Het nationale referentielaboratorium – het Friedrich Loeffler Instituut – heeft de dierziekte vandaag in de overeenkomstige monsters ontdekt. Beide sites vallen binnen het eerste kerngebied.

Vanaf 29/09/2020: Eerste zaak in de wijk Märkisch-Oderland

Voor het eerst werd Afrikaanse varkenspest (AVP) aangetroffen bij een geschoten wild zwijn ten noorden van het vorige verspreidingsgebied. Het district Märkisch-Oderland wordt getroffen. De bevestiging van het FLI-referentielaboratorium is beschikbaar. Op de middag van 29 september 2020 maakte het Staatslaboratorium Berlijn-Brandenburg de bevindingen bekend.

Op 30 september bevestigde het referentielaboratorium van het Friedrich Loeffler Instituut (FLI) de infectie volgens het federale ministerie van Landbouw.

Met ingang van 28/09/2020: Nog een ASF-zaak in Brandenburg

Op 28 september bevestigde het Friedrich Loeffler Instituut nog een AVP-geval bij wilde zwijnen in het kerngebied. Eerder werd op 26 september ook een geval bevestigd, waarvan de locatie zich in het bedreigde gebied bevond.

Er zijn nu in totaal 36 bevestigde AVP-gevallen in Duitsland. Met ons gezamenlijke rapport over de lopende zaken blijft u altijd op de hoogte. 

Vanaf 24-09-2020: drie nieuwe ASP-zaken

Zoals het federale ministerie van Voedsel en Landbouw in een persbericht schrijft, bevestigt het Friedrich Loeffler Instituut nog drie gevallen van Afrikaanse varkenspest: in totaal zijn er nu 32 bevestigde gevallen van AdZG in Brandenburg.

Op 23 september werd het officiële vermoeden van Afrikaanse varkenspest (AVP) bij negen wilde zwijnen in Brandenburg bevestigd.

Op verzoek van agrarheute bevestigde de perswoordvoerder van het Brandenburgse Ministerie van Consumentenbescherming: “Op dit moment krijgen we elke dag nieuwe vondsten. Zodra deze buiten de reeds vastgestelde kernzone vallen, komt er meer informatie. Anders kunnen we alleen de specialisten ter plaatse laten werken. “

De zoektocht naar dode wilde zwijnen is de laatste tijd aanzienlijk geïntensiveerd. Volgens het district zijn 45 bosbouwmedewerkers en jagers op zoek naar valpartijen.

image_pdfimage_print
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.