Update Corona maatregelen en jagen van 3 november 2020

Naar aanleiding van de corona-persconferentie van het kabinet van dinsdag 4 november 2020 heeft de NOJG een overzicht gemaakt met de maatregelen en adviezen voor u als jager voor de komende 14 dagen dus de periode van 4 t/m 18 november. Hierna zal het kabinet beslissen of de maatregelen van 13 oktober weer van kracht zijn. Zodra er weer wijzigingen zijn zullen wij u hierover informeren. Ons verzoek is om deze informatie zoveel mogelijk met anderen te delen.

Corona overzicht en jagen per 4 november 2020
ALGEMEEN;
Zoals overal gebruikelijk geldt:
– Heeft U klachten, blijf dan thuis en laat U testen;
– Mijd zoveel mogelijk drukke plekken;
– Was uw handen;
– Nies in uw elleboog;
– En houd overal en altijd 1,5 meter afstand.
BIJEENKOMSTEN MAXIMAAL 2 PERSONEN GELDT VOOR BUITENACTIVITEITEN;
-Jagen in het kader van de jacht, beheer en schadebestrijding in een groep van 2 personen;
– Valwild afwikkelen maximaal 2 personen;
– Trainen en werken met de hond(en) maximaal 2 personen;
– Verrichten van buitenactiviteiten etc. maximaal 2 personen;
– Wilt U gezamenlijk oefenen op de schietbaan, dan met niet meer dan 2 personen in een groep.
MAATREGELEN – VERVOER – ONTVANGEN GASTEN THUIS ;
– Advies is om niet meer dan 2 personen – die niet tot uw huishouden behoren – te vervoeren in uw auto tijdens de jacht, beheer en schadebestrijding en om dan altijd een mondkapje te dragen;
– Wij adviseren om zo weinig mogelijk te reizen, dus ook voor de jacht;
– Meer dan 2 personen per dag – die niet tot uw huishouden behoren – thuis ontvangen, waarbij dit ook geldt voor het erf, schuur, jachthut, etc.; – Met niet meer dan 2 personen afspreken om te jagen, beheer of schadebestrijding te doen;
– Na afloop van de jacht, beheer en schadebestrijding geldt de maximale samenkomst- en gezelschap grootte van 2 personen voor iedereen vanaf 13 jaar.
JAGEN IN DUITSLAND  OF REIZEN DOOR DUITSLAND OM TE JAGEN IN ANDER LAND EN DE CORONA MAATREGELEN
De afgelopen tijd hebben meerdere leden zich gemeld bij de NOJG met vragen over jagen in Duitsland nu daar ook strengere maatregelen zijn afgekondigd. Voor de grensregio’s met Duitsland zijn grensbewoners en andere bezoekers uit Nederland toegestaan, een kort bezoek te brengen om bijvoorbeeld te tanken of boodschappen te doen, waarbij ook buiten en in de winkels een mondkapje verplicht is te dragen. NRW staat nog steeds drijfjachten toe alleen voor grofwild.

In een verordening ter bescherming tegen nieuwe besmettingen met het coronavirus heeft Noordrijn-Westfalen nu gespecificeerd hoe het vanaf 2 november verder gaat met drijfjachten. Daar staat dat “evenementen voor de jacht, voor zover deze nodig zijn om het schieten van hoefdieren te vervullen of om epidemieën te voorkomen door de populatie wilde zwijnen te verminderen” toegestaan ​​zijn met inachtneming van bepaalde voorschriften.

Volgens het ministerie van Milieu NRW zijn andere (drijf)jachten momenteel niet toegestaan.

Dit betekent dat de minimale afstand van 1,5 meter in acht moet worden genomen. Om het jachtproces mogelijk te maken (groepen chauffeurs, verplaatsen met de auto, ophalen en het opbreken van wild), vaste “contactgroepen” van max. 5 mensen gevormd, die tijdens het jagen mogen samenwerken zonder de minimale afstand in acht te nemen, vertelde het ministerie van Milieu.
Als er meer dan 25 mensen aan de jacht deelnemen, moeten “mond- en neusmaskers” worden gedragen. Naast de vereisten op het gebied van hygiëne en infectiebescherming, moet de traceerbaarheid van de deelnemers aan de jacht gedurende vier weken worden gegarandeerd.
Er is geen limiet aan het aantal deelnemers aan de drijfjachten.

Hier vindt u de verordening van NRW (stand 30 oktober 2020) Corona-verordening-NRW-30.10

Wij adviseren om vooral te informeren bij Uw lokale contacten in de betreffende deelstaat, waar u wilt gaan jagen, wat de daar geldende corona maatregelen zijn.  
Documenten:
Factsheet – Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown
Deze landelijke maatregelen gelden per 4 november 2020, 22.00 uur. Publicatie | 03-11-2020
image_pdfimage_print
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.