Wolf gespot in Heijen Noord-Limburg

HEIJEN – Verschillende mensen hebben zaterdag een wolf gespot vlak bij de A77 in het Noord-Limburgse Heijen. Glenn Lelieveld van Wolven in Nederland noemt het een ‘bijzondere waarneming’, al is de aanwezigheid van de wolf in deze tijd van het jaar al niet meer uniek te noemen.

De wolvenspotter uit Heijen zag rond half tien in de ochtend de wolf vanuit het badkamerraam van hun woning aan de rand van het Limburgse dorp. ,,Ik dacht eerst dat het een ree was”, zei de jongen. ,,Die zie je hier wel vaker.”

Na een paar foto’s met zijn telefoon te hebben gemaakt, alarmeerde hij zijn vader. De wolf voelde zich in het veld tegen de snelweg A77 aan kennelijk op zijn gemak. Want ook toen vader een grotere camera had gehaald om het dier beter op de foto te kunnen zetten, liep het dier nog ongestoord door het weiland.

Hij was veel te groot voor een vos of een coyote. Ik denk dat die wel zo’n 90 centimeter groot was

,,Het was echt een wolf”, zegt hij. ,,Hij was veel te groot voor een vos of een coyote. Ik denk dat die wel zo’n 90 centimeter groot was. Niet voor niets dachten we eerst dat het een ree was.”

Voor meer informatie: De Gelderlander

Print Friendly, PDF & Email
Bladwijzer maken Permalink.

Reacties zijn gesloten.