De faunabeheerder gemeente Echt-Susteren en Sittard-Geleen
WILDBEHEEREENHEID SUSTEREN/GRAETHEIDE

Staande Jachthonden


cropped-Duitse-staande-honden-kopje

 Duitse Staande korthaar, -draadhaar en -langhaar
Cesky Fousek
Zijn veelzijdige aanleg, snelheid, zorgvuldigheid, trouw en bereidwilligheid maken de De Duitse Staande tot een allround jachthond. Hij kan zowel voor als na het schot worden ingezet. Ze getuigen van een groot jachtverstand en zijn een echte vriend en jachtkameraad.
Drenthse patrijsDrentsche Patrijshond
Ook wel Drent genoemd. Voor de jacht inzetbaar op wisselende terreinen. Hij heeft het aanpassingsvermogen dat hem voor de jacht op allerlei soorten wild in het veld en voor waterwerk geschikt doet zijn. Hij is een goede apporteur en verlorenzoeker. Ze hebben een zachtaardig karakter, zijn intelligent en trouw.
Epagneul BretonEpagneul Breton Deze hond jaagt gepassioneerd en heeft de drang om het veld zeer ruim af te zoeken. Onvermoeibaar, volhardend en onvervangbaar zal de Breton zich op alle terreinen aanpassen. Ruim jagen op de vlakte en drijven in de dekking, geen enkele ruimte schuwen, perfect voorstaan en goed apporteren te land en te water. De Epagneul Breton etaleert zich dan op haar best.
Epagneul FrancaisEpagneul Francais
De Epagneul Francias jaagt gepassioneerd in zware dekking en moeras. Met middelmatige snelheid zoekt hij ieder stukje van het terrein grondig af, waarbij geen enkele ruigte of nat gedeelte wordt geschuwd. De ijver en werklust die daarvoor nodig zijn siert dit ras. Het is een kalme en vriendelijke hond met een zachte aard die zeer gehecht is aan zijn baas.
munsterlanderGrote Munsterlander
Grote, krachtige hond die als jachthond gebruikt kan worden voor sterk afwisselende jachten waarin bos, akker, kreupelhout, moeras en weiland elkaar afwisselen. Hij beschikt over een groot aanpassingsvermogen, een scherp verstand en een uitstekende neus. Hij een tamelijk directe zoekwijze, staat vast voor, volgt zeer goed op zweetspoor en is een bij uitstek verloren apporteur van alle wild
HeidewachtelHeidewachtel De algemene indruk van de Heidewachtel geeft een krachtige en toch adelijke en sierlijke hond. Het is een intelligente hond met een groot aanpassingsvermogen, aanhankelijk, levendig, trouw en een aangeboren eerlijkheid. Hoewel ze ‘eigenwijs’ zijn, zijn ze goed af te richten.
griffonKorthals-Griffon
Het is een echte allround jachthond die zowel voor als na het schot goed uit de voeten kan. Dankzij zijn beharing is hij in staat ieder terrein te bejagen en tevens onder alle weercondities. Ze hebben een vriendelijk karakter. Bij een consequente opvoeding heeft u een jachtkameraad voor het leven.
Cesky FousekCesky Fousek De Cesky Fousek is een middelmatig grote ruwharige staande hond met aangeboren eigenschappen voor veld-, bos- en waterwerk, waardoor hij veelzijdig in de jacht gebruikt kan worden. Ondanks zijn aangeboren passie voor roofwild is hij gemakkelijk te trainen en te leiden. De Fousek is sterk gehecht aan zijn baas en zeer aanhankelijk ten opzichte van zijn familie. Het is een edele hond met een zachte en vriendelijke expressie, maar zijn algehele verschijning verraadt souplesse en daadkracht. De jagers stellen vooral zijn veelzijdigheid en gemakkelijke hanteerbaarheid op prijs. Eenmaal thuis bij zijn baas verandert de Fousek van een gepassioneerde jager met veel ‘will to please’ in een rustige en gehoorzame huishond.
 
amicone_in_stand_bigDe Spinone Italiano 
Allround jachthond op ieder terrein. Gaat makkelijk door braamstruiken of springt in koud water, jaagt onder alle weersomstandigheden. Vurig en vasthoudend, Sociaal, geduldig, aanhankelijk, toegewijd, intelligent en eigenzinnig.
PointerPointer Gefokt als ‘veerwildvinder’ wordt de Pointer gebruikt voor de jacht op patrijs en fazant. Het is een intelligente, evenwichtige hond die ruim tot zeer ruim jagend een veld afzoekt en uitstekend kan voorstaan. Het respecteren van hazen en zelf apporteren zijn onderdelen van zijn opvoeding.
 ViszlaVizsla korthaar, -draadhaar De Viszla is leergierig, heeft een voortreffelijke neus en een uitgesproken aanleg voor speuren en apporteren. De Viszla werkt met veel plezier in het water en staat vast en figuratief voor. De Vizsla is evenwichtig, intelligent en heeft een levendig temperament.

WeimaranerWeimaraner korthaar, -langhaar 
Als de Weimaraner van jongs af aan goed wordt getraind zal hij opgroeien tot een efficiënte en gehoorzame jachthond. Hij is geschikt voor de jacht op alle wild en kan dienst doen onder alle terreinomstandigheden. Het is een temperamentvolle hond met een duidelijk eigen karakter, die door een consequente opvoeding kan opgroeien tot de ideale kameraad.
Print Friendly, PDF & Email